Интернет заплахи Митове и факти доклад по теме Образование

Доклад раскрывает тему "Интернет заплахи Митове и факти".
Презентация поможет подготовится к предмету Образование, может быть полезна как ученикам и студентам, так и преподавателям.
Материал представлен на 15 страницах, оформлен в виде презентации, доступен для скачивания и просмотра онлайн.

Навигация по документу

Страница №1
Интернет заплахи Митове и факти
Страница №2
Децата си губят времето в Интернет
НЕВЯРНО
Над 80% от учениците използват Интернет за дейности, свързани с училище (общоевропейско изследване)
Децата си губят времето в Интернет НЕВЯРНО Над 80% от учениците използват Интернет за дейности, свързани с училище (общоевропейско изследване)
Страница №3
Непознатите хора са най-голямата заплаха за децата в Мрежата
НЕВЯРНО
Сексуалната злоупотреба е най-страшното последствие от безотговорното поведение онлайн, но мнозинството от децата са подготвени да се предпазят. 
В повечето случаи заплаха за децата са действията на познати хора, например онлайн тормозът от страна на връстници.
Непознатите хора са най-голямата заплаха за децата в Мрежата НЕВЯРНО Сексуалната злоупотреба е най-страшното последствие от безотговорното поведение онлайн, но мнозинството от децата са подготвени да се предпазят. В повечето случаи заплаха за децата са действията на познати хора, например онлайн тормозът от страна на връстници.
Страница №4
Децата нямат вина, че ги тормозят в Интернет
ВЯРНО

Всеки може да стане жертва на онлайн тормоз. Много е важно в такъв момент свидетелите да покажат, че не одобряват това поведение и да подкрепят емоционално “жертвата”.
Децата нямат вина, че ги тормозят в Интернет ВЯРНО Всеки може да стане жертва на онлайн тормоз. Много е важно в такъв момент свидетелите да покажат, че не одобряват това поведение и да подкрепят емоционално “жертвата”.
Страница №5
Информацията в Интернет може да е грешна
ВЯРНО

В Интернет има всякаква информация: качествена, подвеждаща, обективна, грешна. Проверявай източниците и винаги сравнявай информацията поне в три различни сайта.
Информацията в Интернет може да е грешна ВЯРНО В Интернет има всякаква информация: качествена, подвеждаща, обективна, грешна. Проверявай източниците и винаги сравнявай информацията поне в три различни сайта.
Страница №6
Мога да контролирам информацията за себе си в Интернет
ВЯРНО

Повечето от личната информация в Интернет се качва от самите потребители. Ти избираш твоята онлайн репутация. Ако попаднеш на съдържание, което те притеснява, сигнализирай веднага на web112.net
Мога да контролирам информацията за себе си в Интернет ВЯРНО Повечето от личната информация в Интернет се качва от самите потребители. Ти избираш твоята онлайн репутация. Ако попаднеш на съдържание, което те притеснява, сигнализирай веднага на web112.net
Страница №7
Нормално е тийнейджър да си публикува голи снимки
НЕВЯРНО

Само 4% от тийнейджърите публикуват открито сексуални снимки. Те се разпространяват обаче сред тройно по-широка аудитория.
Нормално е тийнейджър да си публикува голи снимки НЕВЯРНО Само 4% от тийнейджърите публикуват открито сексуални снимки. Те се разпространяват обаче сред тройно по-широка аудитория.
Страница №8
Потребителите в Интернет не са анонимни
             ВЯРНО

Повечето потребители могат да бъдат локализирани за минути, дори да са скрити зад псевдоним.
Потребителите в Интернет не са анонимни ВЯРНО Повечето потребители могат да бъдат локализирани за минути, дори да са скрити зад псевдоним.
Страница №9
Видео игрите провокират агресия
               НЕВЯРНО
Насилието в игрите се отразява отрицателно само на тийнейджъри, притежаващи определени негативни личностни характеристики като раздразнителност, депресия, гняв, незаинтересованост към чувствата на другите, липса на дисциплина и на чувство за отговорност.
Видео игрите провокират агресия НЕВЯРНО Насилието в игрите се отразява отрицателно само на тийнейджъри, притежаващи определени негативни личностни характеристики като раздразнителност, депресия, гняв, незаинтересованост към чувствата на другите, липса на дисциплина и на чувство за отговорност.
Страница №10
Провокативните профили са опасни 
ВЯРНО

Такива профили създават лошо впечатление у другите, че сме повърхностни или несериозни и могат да привлекат вниманието на злонамерени хора.
Провокативните профили са опасни ВЯРНО Такива профили създават лошо впечатление у другите, че сме повърхностни или несериозни и могат да привлекат вниманието на злонамерени хора.
Страница №11
Има кой да ми помогне, ако изпадна в опасност онлайн
ВЯРНО

Ако изпаднеш в затруднение, обърни се към доверен приятел, учител или родител, за да споделиш. Може да потърсиш анонимна помощ на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) на телефон 124 123.
Има кой да ми помогне, ако изпадна в опасност онлайн ВЯРНО Ако изпаднеш в затруднение, обърни се към доверен приятел, учител или родител, за да споделиш. Може да потърсиш анонимна помощ на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) на телефон 124 123.
Страница №12
Кои сме ние?
Кои сме ние?
Страница №13
Основни дейности
Основни дейности
Страница №14
Заедно да направим Интернет по-добро място
Когато попаднете на нередно онлайн съдържание или поведение, подайте веднага сигнал на web112.net  
Ако сайтът предлага такава възможност, докладвайте на администраторите.
Не трийте информацията, защото по-късно може да бъде ценно доказателство срещу нарушителя.
Потърсете повече информация на www.safenet.bg
Свържете се с консултант на www.blob.bg
Потърсете подкрепата на родител, учител или друг възрастен, на когото имате доверие.
Заедно да направим Интернет по-добро място Когато попаднете на нередно онлайн съдържание или поведение, подайте веднага сигнал на web112.net Ако сайтът предлага такава възможност, докладвайте на администраторите. Не трийте информацията, защото по-късно може да бъде ценно доказателство срещу нарушителя. Потърсете повече информация на www.safenet.bg Свържете се с консултант на www.blob.bg Потърсете подкрепата на родител, учител или друг възрастен, на когото имате доверие.
Страница №15
За повече информация посетете
www.saferinternet.org 
www.safenet.bg
www.web112.net
www.blob.bg
За повече информация посетете www.saferinternet.org www.safenet.bg www.web112.net www.blob.bg