ОФИЦИ АЛНА ПРОМОЦИ А доклад на Общие темы

Доклад раскрывает тему "ОФИЦИ АЛНА ПРОМОЦИ А".
Презентация поможет подготовится к предмету Общие темы, может быть полезна как ученикам и студентам, так и преподавателям.
Материал представлен на 16 страницах, оформлен в виде презентации, доступен для скачивания и просмотра онлайн.

Навигация по документу

Страница №1
ОФИЦИЈАЛНА ПРОМОЦИЈА
Страница №2
Социјално купување?
Дефиниција: Купување во содејство со меѓучовечките односи.
Локација: Интернетот е матична платфома, поради вградените комуникациски техники.
Социјално купување? Дефиниција: Купување во содејство со меѓучовечките односи. Локација: Интернетот е матична платфома, поради вградените комуникациски техники.
Страница №3
Видови социјално купување
Групно купување (за групни попусти)
Коментари и рејтинзи
Заедничко купување (во реално време)
Фалење
Советување (прашања и совети)
Социјални трендови (автоматски препораки)
Директна Фејсбук продажба (Вгнездени продавници)
Споделување шопинг листи (... Желботека)
Видови социјално купување Групно купување (за групни попусти) Коментари и рејтинзи Заедничко купување (во реално време) Фалење Советување (прашања и совети) Социјални трендови (автоматски препораки) Директна Фејсбук продажба (Вгнездени продавници) Споделување шопинг листи (... Желботека)
Страница №4
Како до идеја?
Потреба: 
Добивање и подарување на вистинскиот подарок,
на време, 
без дупликати, 
на домашна адреса,
со фактор изненадување, 
со зачувана приватност, 
со суптилно ненаметливо споделување,
без дилеми,
во неколку клика.
Како до идеја? Потреба: Добивање и подарување на вистинскиот подарок, на време, без дупликати, на домашна адреса, со фактор изненадување, со зачувана приватност, со суптилно ненаметливо споделување, без дилеми, во неколку клика.
Страница №5
Познати ситуации
Супер! Само уште дезодоранс ми фалеше 
Познати ситуации Супер! Само уште дезодоранс ми фалеше 
Страница №6
- Употреба
Голема употребна вредност за корисниците:
Добивање посакуваните подароци
Едноставно и ефикасно подарување
Изненадување
Зближување
Разонода - прегледување на Желботеки од пријателите
Трговците добиваат одлична промоција на производите и подобрена продажба
- Употреба Голема употребна вредност за корисниците: Добивање посакуваните подароци Едноставно и ефикасно подарување Изненадување Зближување Разонода - прегледување на Желботеки од пријателите Трговците добиваат одлична промоција на производите и подобрена продажба
Страница №7
- Технологија
Интеграција на две платформи
Интернет трговија: Трговски центар
Социјална мрежа: Facebook
Синергија преку максимизирање на придобивките од двете платформи
Facebook: социјален и вирален аспект
Трговски центар: комплетна оптимална постапка надградена врз социјалниот график на Facebook
- Технологија Интеграција на две платформи Интернет трговија: Трговски центар Социјална мрежа: Facebook Синергија преку максимизирање на придобивките од двете платформи Facebook: социјален и вирален аспект Трговски центар: комплетна оптимална постапка надградена врз социјалниот график на Facebook
Страница №8
Зацврстување на технолошкото водство
Зацврстување на технолошкото водство
Зацврстување на пазарната позиција
Подобрување на голем број деловни параметри
Проширување на Б2Б услуга и придобивки
Лична сатисфакција и зголемување на ентузијазмот
Зацврстување на технолошкото водство Зацврстување на технолошкото водство Зацврстување на пазарната позиција Подобрување на голем број деловни параметри Проширување на Б2Б услуга и придобивки Лична сатисфакција и зголемување на ентузијазмот
Страница №9
Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија
Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија
Лична придобивка за сите
Промоција на интернет купувањето
Поставување на квалитетна референтна точка за идните апликации на ова поле
Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија Лична придобивка за сите Промоција на интернет купувањето Поставување на квалитетна референтна точка за идните апликации на ова поле
Страница №10
Желботека во 3 чекори
Чекор 1. Се најавувам или регистрирам
Желботека во 3 чекори Чекор 1. Се најавувам или регистрирам
Страница №11
Желботека во 3 чекори 
Чекор 2. Се поврзувам и поканувам
Желботека во 3 чекори Чекор 2. Се поврзувам и поканувам
Страница №12
Желботека во 3 чекори 
3. Ја полнам желботеката
Желботека во 3 чекори 3. Ја полнам желботеката
Страница №13
Изглед на листата во Желботека
Изглед на листата во Желботека
Страница №14
Желботека во заглавје
Желботека во заглавје
Страница №15
Опции во кошничката
Опции во кошничката
Страница №16
Внимавајте што посакувате, сега може лесно да се оствари!
Внимавајте што посакувате, сега може лесно да се оствари!